TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Soner ÇAKAR, 27 Kasım 2019 tarihinde Zonguldak Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi’nde ve 02 Aralık 2019 tarihinde Kocaeli Çayırova Şehit İlhan Kartal Anadolu Lisesi’nde lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı birer söyleşi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen söyleşilerde Dr. Öğr. Üyesi Soner ÇAKAR, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” başlıklı iki ayrı sunumda, yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitleri, kullanım alanları ve günümüz ve gelecekteki durumları ile ilgili bilgilerin verilmesinin yanında gerçekleştirdiği çalışmalardan örnekler vererek bir bilim insanının neler yaptığı ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Soner ÇAKAR, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadi ŞEN ile bu etkinliklerin gerçekleştirilmesine imkân sağlayan TÜBİTAK yetkililerine ayrıca Zonguldak Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi ile Kocaeli Çayırova Şehit İlhan Kartal Anadolu Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.